BULDO

BULDO staat voor "Belgische Unie van Leraren in Dans en Omgangsvormen".

BULDO is de enige Belgische beroepsvereniging voor dansleraren en bestaat reeds sedert 1921. De beroepsvereniging heeft tot doel het dansen te promoten zowel recreatief als sportief en competitief.

Buldo richt tevens een aantal opleidingen tot dansleraar of danslesgever in.

Door de degelijke opleiding en de doorgedreven bijscholingen via studiedagen, workshops en congressen zijn BULDO - leraren/lesgevers steeds up to date en staan zij garant voor kwalitatief hoogstaand dansonderricht.

Lees verder

 

FDSF

FDSF "Federatie Disco Show en Formatiedansen" is een door het BLOSO erkende sportfederatie die onlosmakelijk verbonden is met BULDO.

In FDSF worden wedstrijden ingericht voor zowel disco freestyle als hiphop en dit voor verschillende leeftijdscategorieën zowel in solo, duo, trio, small group als formatie.

Door de link met BULDO geeft dansen binnen FDSF ook toegang tot het internationale danscircuit van IDO (International Dance Organisation)

Lees verder

 

Amateur league

De Belgian Amateur League (Bel-aL) maakt deel uit van de koepel FDSF en als dusdanig ook van BLOSO. Bel-aL is de afdeling waar de wedstrijden voor de standaardansen en de Latijnse dansen alsook de verscheidene soorten koppeldans (Salsa, Bachata, Argentijnse Tango, Jitterbug, Discoswing/fox enz) zijn ondergebracht evenals het formatiedansen in de verschillende disciplines.

Bel-aL hoort internationaal bij de WDC AL (World Dance Council Amateur League).

Lees verder