Over ons

Waarom aansluiten bij BULDO vzw/ FDSF vzw

BULDO vzw staat voor “Belgische Unie van Leraren in Dans en Omgangsvormen vzw“.

BULDO vzw is de enige Belgische beroepsvereniging voor dansleraren en bestaat reeds sedert 1921. De beroepsvereniging heeft tot doel het dansen te promoten zowel recreatief als sportief en competitief.

BULDO richt tevens een aantal opleidingen tot dansleraar in.

Door de degelijke opleiding en de doorgedreven bijscholingen via studiedagen, workshops en congressen zijn BULDO – leraren/lesgevers steeds up to date en staan zij garant voor kwalitatief hoogstaand dansonderricht.

BULDO voert ook het internationaal geregistreerde kwaliteitslabel “EURO DANCE CENTER“. Dit kwaliteitslabel mag enkel worden gevoerd door dansscholen en dansleraren die voldoen aan de door WDC (World Dance Council) opgelegde opleidingsnormen. Als lid van WDC heeft BULDO ook de broodnodige internationale contacten om ook op professioneel vlak aan wedstrijddansen te kunnen doen.

Via de door BULDO vzw opgerichte FDSF vzw (Federatie Disco, Show en Freestyle vzw) hebben de leerlingen van de BULDO-leraren ook de kans om aan danswedstrijden deel te nemen. FDSF vzw richt wedstrijden in voor de meest verscheiden dansdisciplines (hiphop, disco, showdans, modern, jazz, breakdance,…). Binnen FDSF vzw werd recent ook een «Belgian» Amateur League (Bel-aL) opgericht. Binnen deze structuur kunnen alle amateurdansers de standaard- en Latijns-Amerikaanse disciplines, de Caraïbische dansen, de Argentijnse tango, de swing en nog vele andere disciplines  beoefenen.

FDSF vzw is een door “Sport Vlaanderen” erkende sportfederatie.

Internationaal kunnen de wedstrijddansers dansen in: