Over ons

Waarom aansluiten bij BULDO vzw / FDSF vzw?

BULDO vzw staat voor Belgische Unie van Leraren in Dans en Omgangsvormen vzw.

BULDO werd opgericht in 1921. De enig in België erkende  beroepsvereniging werd ingevolge de nieuwe wet op de vennootschappen en verenigingen omgevormd tot een vzw. De publicatie in het Belgisch Staatsblad dateert van 27.02.2023.

Buldo vzw zetelt daarenboven in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en KMO’s en is lid van het NSZ (Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen).

De beroepsvereniging heeft tot doel het dansen te promoten zowel recreatief, sportief als competitief.

BULDO vzw richt alle professionele opleidingen tot dansleraar in. Door deze diverse opleidingen en de doorgedreven bijscholingen via studiedagen, workshops en congressen zijn onze effectieve gediplomeerde  BULDO-leraren steeds up to date en staan zij garant voor kwalitatief hoogstaand professioneel  dansonderricht.

BULDO vzw voert ook het internationaal geregistreerde kwaliteitslabel “EURO DANCE CENTER“. Dit kwaliteitslabel mag enkel worden gevoerd door dansscholen en dansleraren die voldoen aan de door WDC (World Dance Council) opgelegde opleidingsnormen.

Buldo vzw heeft als lid van WDC ook de broodnodige internationale contacten om op professioneel vlak het wedstrijddansen en lesgeven naar internationaal niveau te tillen.

Buldo vzw organiseert wedstrijden en het Belgisch kampioenschap voor haar professionele standaard- en latijns-Amerikaanse dansers.

Buldo vzw is daarenboven, als de enige in België gelicentieerde federatie, lid van IDO (International Dance Organization) waardoor haar gekwalificeerde topwedstrijddansers worden afgevaardigd om deel te nemen aan Europese- en Wereldkampioenschappen in disco, jazz, modern, ballet, hiphop, solo latin, Argentijnse tango, salsa, bachata, swing enz… 

Via de door BULDO vzw opgerichte FDSF vzw (Federatie Disco, Show en Freestyle vzw) hebben de leerlingen van de BULDO-leraren ook de kans om aan danswedstrijden deel te nemen. FDSF vzw richt wedstrijden in voor de meest verscheiden dansdisciplines (hiphop, disco, showdans, modern, jazz, ballet, breakdance,…). Onder FDSF vzw ressorteert ook de “Belgian Amateur League (Bel-aL)”. Binnen deze structuur kunnen alle amateurdansers de standaard- en latijns-Amerikaanse disciplines (koppel en solo), de Caraïbische dansen, de Argentijnse tango, de swing en nog vele andere disciplines  beoefenen.

FDSF vzw is een door “Sport Vlaanderen” erkende sportfederatie.

Internationaal kunnen onze wedstrijddansers dansen in: