ParkiTango

In september 2021 heeft de vzw Dansprovant  (Jef en Leona Boudewijns) in samenwerking met de Vlaamse Parkinson Liga (VPL) een pilootproject opgestart onder de naam

PARKITANGO, Argentijnse tango voor mensen met parkinson en hun begeleider.

 

Het bleek vrij snel een succes. In december telde ParkiTango 14 dansparen die met veel enthousiasme deelnamen aan de ontspannende activiteit samen met hun partner en lotgenoten. Het werd een hechte vriendenkring die werd opgemerkt door de VRT met een reportage op “Iedereen beroemd” op 2 december ll.

Hierbij de link:

https://www.facebook.com/iedereenberoemdtv/videos/441232884197186/

Tangodansen is niet alleen aangenaam om te doen. Het ritmisch stappen op rustige muziek bevordert bij parkinsonpatiënten een betere balans, een rechtere lichaamshouding en zet de hersenen aan het werk. Maar we kozen vooral voor het concept dat deelnemen enkel kan als koppel. Het is een vorm van valpreventie maar tevens is het ook de promotionele kracht van het project. De ziekte van parkinson heeft immers ook een grote impact op het samenleven met de eigen partner. Er zijn hier en daar wel dansactiviteiten voor parkinsonpatiënten maar weinig waarbij de partners actief betrokken worden.

 

VPL en Dansprovant besloten daarom ParkiTango in 2022 verder te zetten op 2 locaties in de provincie Antwerpen: in Westmalle op donderdagnamiddag en in Ekeren op dinsdagnamiddag.

 

Het lijkt ons nuttig om binnen BULDO te onderzoeken of er nog collega’s zijn die in de andere provincies zo’n project willen opstarten.

Geïnteresseerden kunnen steeds contact met Jef Boudewijns:

je************@gm***.com

of telefonisch 0475 96 57 97